2020. április 10., péntek

GALÉRIA KVÍZ VIII.


Jöjjön egy nagypénteki feladvány. Dórával 1984-ben jártunk itt először és alig vártuk, hogy visszamehessünk. 2013-ban egy kiállítás kapcsán jutottunk el újra a városba, s a bennfentesek büszkeségével mutogattuk barátainknak az épületet. Még arra is emlékeztük, hol kell elkérni a kulcsot, mert ez azért nem egy szokványos múzeum. Hol van és mi a neve?








2 megjegyzés:

Unknown írta...

2013-ban volt Orosz István, Gyulai Líviusz és Jankovics Marcell kiállítása Rómában a Palazzó Falconieriben a Via Giulia unonon, a Magyar Akadémia palotájában.
István és Dóra ifjúságának gyönyörű színhelyei a közeli Palazzo Spada, San Ignazió, a Vatikán tere, azután a különös építészeti illúziók sora, majd a Trinitá dei Monti a Monte Pinció oldalában, a spanyol lépcső tetején. A kolostor kulcsát egy apáca őrzi, nem lehet csak úgy egyszerűen besétálni, Emmanuel Maignan freskóját megcsodálni Paolai Szent Ferencről.

Ruzics Ibolya

Archit3ct írta...

Kedves Orosz István! Fogalmam sincs, ez hol van, de nagyon szeretném egyszer megnézni. Olasz, de nem tudom a helyet, nem jutottam előbbre sem művészettörténeti albumokkal (jobban szeretik a mozaikokat ) sem a haldokló pestises, vagy himlős császárral, úgyhogy ha ennek a játéknak vége, lenne szíves megírni nekem a helyszínt?
Valaha megvolt Gyulai Líviusz elérhetősége, őt látom az egyik képen, de az nem lenne sportszerű, ha őt kérdezném.