2016. október 8., szombat

MEGHÍVÓK



A MaladypeSzínház vasárnapi Numera című beszélgető délutánján a 13-as számról lesz szó. A vendégek: Babarczy Eszter eszmetörténész, Orosz István grafikus, Ekler Dezső építész és formatervező; Nagy Dénes matematikus professzor. A két moderátor Kántor Viola a HírTV műsorvezetője és Balázs Zoltán rendező/színész lesz. A program időpontja: október 9, 3 óra. A helyszín: Maladype Bázis, Budapest, Mikszáth tér 2.
*

O. I. felolvasóestje a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban, október 10-én hétfőn este 6-kor kezdődik. A beszélgetést Tarján Tamás irodalomtörténész vezeti, A szerző legutolsó könyvéből, a Sakkparti a szigeten című regényből olvas föl részleteket, de elhangzanak majd eddig publikálatlan új versek is. Cím: Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, Dózsa György út 8.
*

A XVII. Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztiválhoz kapcsolódva október 12-én, szerdán 5-kor a TISZApART Mozi Galériában (5000 Szolnok, Templom út 4.) Verebes György festőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője nyitja meg O. I. Anamorfózisok című kiállítását. (Megtekinthető: 2016. november 12-ig.) Másnap, 13-án, csütörtökön délután 3-tól ugyanezen a helyszínen vetítéssel kísért előadást tart O. I., 14-én, pénteken 4-kor pedig a Rajzoló című filmje bemutatására kerül sor. 
*

Október 13 és 16 közt rendezik meg az idei Budapest Art Market, ahol Kemal Orta ankarai galériájának vendégeként O. I. két törökverő magyart (Balassi és Zrínyi) meg egy szultánt (Nagy Szulejmán) ábrázoló grafikája lesz kiállítva (A fenti képen a Balassi-portré látszik.) Természetesen szent a béke!

Nincsenek megjegyzések: