2015. október 30., péntek

3 MEGHÍVÓ



A Kisgrafika Barátok Köre Grafikagyűjtő és Művelődési Egyesület meghívására november 3-án, kedden Orosz István tart előadást (hogy miről, azon még töri a fejét, gyaníthatóan valami olyanról, ami kapcsolatos a „kisgrafikákkal”, noha az egyesület a honlapjára a tovarisos "nagygrafikát" tette ki, ami ugyebár elég távol esik a témától). A helyszín a Bedő Árverezőház, Budapest VII., Erzsébet krt. 37. I. emelet, az időpont: délután öt.

Másnap, negyedikén, a Vigadóban O. I. irodalmi munkássága lesz terítéken. A követ és a fáraó című könyvről Illyés Mária művészettörténész tart előadást, a Sakkparti a szigeten című regényt pedig Babus Antal, az MTA Kézirattár és Régi Könyvek Gyűjteménye osztályának vezetője mutatja be. A helyszín a Pesti Vigadó Makovecz terme, az időpont: november 4. 17 óra. (Ott a Vigadóban állítólag előzetes regisztráció szükségeltetik.)

Két napra rá, november 6-án, Győrben, a XV. GyőriKönyvszalon keretében szintén szó lesz a Sakkpartiról, Grászli Betti, a Múzeum igazgatója (és a 2012-es Esterházy-palotabeli kiállítás kurátor-rendezője) mutatja be, a helyszín a Nemzeti Színház pódiumszínpada, az időpont délután öt. (A könyvbemutatókon az amúgy beszerezhetetlen Sakkparti is kapható lesz – a Követ és a fáraót pedig ugyebár minden jobb könyvesbolt árulja).

Nincsenek megjegyzések: