2009. május 6., szerda

FOCI

Na kérem, így néz ki a hír, ha igazi újságíró fogalmazza meg. Antall Pityke írja a Pitykerádióból:

Nagy Gáspár Kispályás Labdarúgó Torna május 9-én, szombaton, reggel 9 órakor a budakeszi futballpályán
A fociból és az írásból nem öregedhet ki az ember. A játék abbahagyhatatlan, legyen szó versről, avagy a rúgható bőrről. Aki éjszaka a papír fölé hajol, nappal jóleső fáradtsággal hunyorog a világba, de mert a magyar poétika hagyománya a szavakkal való halálosan komoly játék, így nem térhet ki az illető a gyepen való megmérettetéstől sem.
Nagy Gáspár köznapi beszédben is jól forgó finom iróniája, szelíd humora, karikírozó képessége, a groteszk fordulatokhoz való érzéke jól működött a pályán is. A versláb nem bicegett, de egy-egy hétvégi megmérettetés után az izmok, az inak, a csontok tiltakoztak. A bevált cselekről mégis érdemes volt beszélni. Mert Nagy Gáspár játékosnak, gondolkodónak, írónak is nagy volt. Sporttársnak, barátnak pedig fájdalmasan nélkülözhetetlen.

Nagy Gáspár költő születésének 60. évfordulóján második alkalommal rendezik meg a költő barátai, pályatársai, ezt a sporteseményt, amelyen nyolc csapat méri össze tudását. A labdarúgó csapatok tagjai egykor együtt játszottak a költővel.

A rangadón résztvevő csapatok:

Magyar Katolikus Rádió
(az egykori kollégák)
Pannonhalma I.
(a fölnevelő iskola csapata)
Budakeszi I.
(a lakóhely, a hazai pálya csapata)
Budakeszi II.
(a lakóhely, a hazai pálya másik csapata)
Gazsifalva
(a szülőföld, Bérbaltavár és Nagytilaj közös csapata)
Kecskemét
(a Forrás című folyóirat és a KecskemétFilm közös csapata)

A sportesemény védnöke a költő fia: Nagy Áron




A vándorkupát Budakeszi első csapata vitte el egy évre. Itt vagyunk: András, Péter, Pisti, Kristóf, Gergő, Levi, Barnus, Ervin, Balázs, Tibi. (Tavaly a másik keszi csapaté lett a kupa.) Gólkirály Rátkai Balázs (MKR) három találattal (én is rúgtam egyet).
A tavalyi torna eredménye a december 27-i bejegyzésben olvasható.

Nincsenek megjegyzések: