2009. május 7., csütörtök

CSÜTÖRTÖK

Ismerősnek tűnő könyvet hoz a postás: a három éve, 2006. márciusában tartott atlantai konferencia előadásaiból szerkesztett válogatás: Mathemathical Wizardry for a Gardner; benne Nothing but Confusion… című írásom a többjelentésű anamorfózisokról. (A 96 éves Martin Gardner a „szórakoztató matematika” ikonja. Tiszteletére rendezik az amerikai G4G találkozókat: Gathering for Gardner).
Délután a Kecske utcában az idei Koller-díjast, Taubert László szobrászt köszöntjük (Koller Edit az általa örökölt Honthy Hanna ékszereket pénzzé téve minden évben támogat egy fiatal művészt. Egy ideje engem is megkér, hogy segítsek a kiválasztásukban).
Este Nyugati téri nagy könyvesház tetején Szőcs Géza könyvbemutatóját hallgatom: Amikor fordul az ezred. Egy mondat a hátsó borítóról: Ez az Erdélyből érkezett poéta egyik főhőse, tanúja, résztvevője, olykor mozgatója, sőt kabalafigurája (:-) volt annak a folyamatnak, amely a keleteurópai népeknek elhozta a szabadságot. Egy másik a 180. oldalról: A csajoknak átnedvesedett a bugyijuk, ha a nevét hallották.

Nincsenek megjegyzések: