2009. július 30., csütörtök

NAPLÓ

Haruko (azaz Napocska) segítségével (japán betűk) elkészül a plakátom a Fukuda emlékkiállításra. Helsinkiben a Taidejuliste-galleriában (plakátművészetet jelent) lesz novemberben, Kriska Rudzinski szervezi. A katalógus miatt kellett ennyire sietni.
Ne aggódjatok barátaim: Shigeo Fukuda nem halt meg. Csak az hihet el ilyen badarságot, aki nem ismeri a plakátjait. Nézzétek csak meg jobban! A lent fönt van, a kint bent, a sík egyszerre térré változik, és a múlt jövendővé.... Halál? Ugyan már! Éppen, hogy élet, teljesebb mint valaha… Mindnyájunk szívében.
*
Kiss Iván 60! A keszi erdő egyik tisztásán ünneplők serege várja: neki persze meglepetés. Évike süt-főz, Barna Rita énekel, Lulu anekdotázik. Rajzfilmesek, jobbkorosok, gyerekek, szúnyogok, kutyák (egy darabig Stoli is). Dinom-dánom késő estig.
*
Hommages a Toulouse-Lautrec Affichiste. A 100 plakátból álló és már sokfelé megfordult kiállítás júniustól jövő januárig a párizsi Les Arts Décoratifs-ben látható. Ismerősök meglepve mesélik, hogy látták egy munkámat a Louvre-ban (igazából önálló múzeum a Louvre épületének keleti szárnyában). Aki még menne, a cím: 107 rue de Rivoli.
*
Bíró Péterrel belevágunk, most már remélhetőleg folyamatosan, az En Passant rajzolásába.

Nincsenek megjegyzések: