2010. február 20., szombat

MEGHÍVÓK ÚJABB KIÁLLÍTÁSOKRA

(csak a nagyon kreatív látogatóknak)
…először egy régire: még nyitva van a székesfehérvári Szent István Király Múzeumban (Fő utca 6.) a plakátkiállításom, sőt mindenféle rendezvények társulnak hozzá. 27-én, szombaton például Rosta Helga rendez tárlatvezetéses „családi délutánt” Plakát-talány címmel. Március 3-án, szerdán délután 5-kor pedig a rajzfilmjeimből vetítenek egy órás válogatást, miközben megkísérlem megmagyarázni azokat. A tárlat egyébként március 7-ig lesz nyitva, elég furcsa időpontokban, amit nem könnyű kitalálni, úgy hogy jobb telefonálgatni, vagy a honlapot böngészni. (Volt már, aki hoppon maradt: drága KSZE, kedves SZT, bocs!)

Somorjai Kiss Tibor megkért, hogy a Képzőművészeti Egyetemen a Grafika tanszéken is csináljak egy kiállítást, már fönt is van az anyag a folyosón (a folyosót elegánsabban úgy hívják, hogy Kondor Béla Galéria): rézkarcok, plakátok. Mivel állítólag az egyetemi előadások nyilvánosak, ezért „elvileg” bárki besétálhat az épületbe, hogy megnézze. Az „elvileg” szó azért van macskakörmözve, mert nekem se mindig sikerül átudvarolnom magam a kőszívű portáson, meg a komplikált beléptetőrendszeren. Egyébként a kiállításhoz kapcsolódva az egyetem vetítőjében március 18-án, csütörtökön délelőtt tízkor tartok egy előadást is, - addig még kitalálom, hogy pontosan miről. Talán a bejutás nehézségeinek kreatív leküzdéséről.

Jövő vasárnap (február 20-án) nyílik egy kiállításom a Bálint Házban is, Somogyi Zsófi lesz a kurátor és Csizmadia Alexa nyitja majd meg. Na, oda se könnyű bejutni. Még mágneskapu is van. Már a munkák bevitele sem volt éppen egyszerű. Parallel Valóságok - ez a kiállítás címe. A nyitva tartás a programoktól függ, szóval érdemes tájékozódni a Ház honlapján, mielőtt valaki nekiindulna. Ha pedig nem mer nekivágni, legalább olvassa el Alexa megnyitóját ide kattintva.

Március 6-án, pénteken este hatkor Keresztes Dórával közös tárlatunk nyílik a Kolta Galériában. Zömmel könyvillusztrációkat állítunk ki. (Dórától Weöres és Nagy Gazsi illusztrációk, tőlem pedig Pilinszky és Sebastian Brandt rajzok) Itt remélem, hogy csak a helyszín megtalálása okozhat gondot: Ferenciek tere 7-8. III. lépcsőház, II. emelet, balra srégen. Ha valaki véletlenül megtalálja, izgalmas beszélgetésbe csöppenhet, amit Antallpista (a Pityke Rádióból) koordinál. A Kolta Galéria egyébként Kolta Magdiról (1958-2005) kapta a nevét, aki remek könyvet írt az anamorfózisokról és más hasonló fontatlan, ám érdekes dolgokról: Képmutogatók, avagy a fotográfiai látás kultúrtörténete, szóval nagyszerű ember volt).

Nincsenek megjegyzések: