2011. szeptember 19., hétfő

HOL? MI?

A Magyar Plakát Társaság Vizuális környezetszennyezés című kiállítása Nagykanizsán, a  Magyar Plakát Házban (Erzsébet tér 14-15) szeptember 23-án 4-kor nyílik. Szakolczay Lajos író úr szónokol a megnyitón. A kiállítók: Árendás József, Bakos István, Baráth Ferenc, Darvas Árpád, Ducki Krzysztof, Felvidéki András, Gál Krisztián, Gyárfás Gábor, Kapitány Attila, Kemény György, Keresztes Dóra, Kulinyi István, Molnár Gyula, Orosz István, Pinczehelyi Sándor, Schmal Károly, Szugyiczky István, Tóth Andrej, Tóth Tamás, Varga Gábor Farkas. A kiállítás október 29-ig lesz nyitva.
*
Szintén szeptember 23-án lesz a Kutatók éjszakája. Mivel a tudományban semmi sem lehetetlen, ez az éjszaka már délben kezdetét veszi. Budapesten, az Erzsébet téri Gödör Klubban sorjázó programok sorában 18:20-kor kezdődik az Élmény-e a kutatás? című hármas könyvbemutató. A bemutatásra kerülő könyvek: Hidak - matematikai kapcsolatok a művészetben, a tudományban és az élményközpontú oktatásban. Szerkesztő: Fenyvesi Kristóf és Stettner Eleonóra. Slavik Jablan és Ljiljana Radovic: Vasarely és a matematika. Orosz István: A követ és a fáraó. A könyvbemutatókhoz kapcsolódó beszélgetést Sipos Júlia vezeti; résztvevők Fenyvesi Kristóf, Slavik Jablan, Stettner Eleonóra, Szabó Ildikó, Orosz István, Fabényi Júlia, Kaldos Réka.
*
Szeptember 27-én, kedden délután 6-kor a Prágai Magyar Kulturális Központban, a „LIS(Z)TENING TO HUNGARY“ programsorozat részeként Orosz Istvánnak nyílik grafikai kiállítása. A kiállítást Karel Misek grafikusművész nyitja meg. Az Intézet, illetve a galéria címe: Maďarské kulturní středisko v Praze, 11000 PRAHA, Rytířská 25-27. (Kedves Sándor, sajnos még nem sikerült kiderítenem, hogy meddig tart nyitva a kiállítás, de amint megtudom, jelzem:-)
*
Szeptember 16-án nyílt meg és október 13-ig lesz nyitva a CIIPE (Colorado International Invitational Poster Exhibition) tizenhetedik kiállítása.  A helyszín: Department of Art, Colorado State University. (Már az elsőn is részt vettem, 1985-ben:)
*
Salgótarjánban, a Nógrádi Történeti Múzeumban október 29-ig tart nyitva Az animáció mesterei című kiállítás, alcíme szerint: Filmek és rajzok magyar alkotóktól (A résztvevők a Pannónia és a MaRa animátorai és rendezői: Gyulai Líviusz, Jankovics Marcell, Rofusz Kinga, Paál Zsuzsanna, Kalmár István, Békés Rozi, M. Tóth Éva, Riedl Katalin, Péterffy Zsófia, Prakter Mariann, Kiss Iván, Vajda Béla, Miklós Árpád és Orosz István).
*
Szeptember 21-én, szerdán este 10:30-kor kezdődik Kántor Viola beszélgetős műsora a HírTV-ben. Akit faggat: Orosz István. A műsor a következő napokban néhányszor újra lemegy majd.  Kijött a Műértő szeptemberi száma, benne Katona Anikó interjúja Orosz Istvánnal. Az írás címe: Ha lehet disszidálni térben, miért ne lehetne az időben? Megjelent az Élet-Kép című fotós magazin is, Takács Ferenc A perspektívabravúrok mestere címmel írt Oroszról és jó sok képet is közölt a lap.  

Nincsenek megjegyzések: