2017. június 10., szombat

SZÉP MAGYAR KÖNYV



 A 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok nyitónapján a Petőfi Irodalmi Múzeumban adták át a Szép Magyar Könyv 2016 verseny díjait nyolc kategóriában. A művészeti könyvek és albumok között a zsűri oklevelét és a miniszterelnök által fölajánlott különdíjat Orosz István Az idő látképei című kötete nyerte, amelyet az Utisz Kiadó jelentetett meg. A díjat a tipográfiai tervező és szerkesztő Keresztes Dóra vette át. A könyv Pesten a Műcsarnokban, az Írók Boltjában és a Várban, a Koller Galériában vásárolható meg, illetve erre a linkre kattintva virtuálisan is végiglapozható. 
Keresztes Dórát egyébként éppen tizedik alkalommal tüntették ki a Szép Magyar Könyv díjjal, ám most először tipográfusként. A korábbi elismeréseket mint illusztrátor kapta. 








A könyvhéthez kapcsolódó hír, hogy a Typotex Kiadó megjelentette Orosz István Szent Rinocérosz gyermekei című esszékötetét, amelyet június 11-én, vasárnap délután 4-től dedikál a Vörösmarty téren, a kiadó standjánál, ahol korábbi könyvei, A követ és a fáraó, illetve a Válogatott sejtések is megvehetők. Ha valaki a Sakkparti a szigeten című könyvet keresné, a Borda Antikvárium standjához menjen, ha pedig az Idő látképeit, akkor a legjobb elföldalattizni a Műcsarnokba.

Nincsenek megjegyzések: